SVERIGE! Fri frakt på alla beställningar över 1000 kr.

En oväntad känsla vid amning

Det här är @rebeckaullholm, tvåbarnsmor, som delar veckans amningsberättelse. Hon berättade vad hennes utmaningar var och vad som hjälpte henne att kunna amma. ⁠

Låt oss börja! ⁠

Hur länge ammade du? ⁠
Min dotter ammade jag i 7,5 månader och min son ammar jag fortfarande, 5,5 månader nu. ⁠

Vad var din största utmaning? ⁠
Min största utmaning var känslan av att vara så knuten till min förstfödda när hon kom. Jag fick lite panik vilket jag inte förväntade mig. Men efter ett tag blev det bättre och jag tyckte om det mer. Detta var också skillnaden mellan det första och det andra barnet. Med andra barnet hade jag aldrig den känslan, förmodligen för att jag visste mer vad jag skulle förvänta mig. Jag uppskattade det också mer eftersom det var ensam tid med bara vi två. ⁠

Vad fungerade bättre än du trodde? ⁠
Jag använder amningsnapp eftersom mina bröstvårtor är för små för att barnet annars ska klämma fast. Det har fungerat fantastiskt. Och jag är glad att det finns, annars hade jag inte kunnat amma. Något annat som fungerade bättre än jag trodde är hur bekvämt det är att alltid ha maten med mig. ⁠

I allmänhet finns det många positiva saker. Jag älskar att kramas med min bebis och det är väldigt bekvämt när man reser. Jag har ammat överallt, bilen, badrummet på Ikea, på stranden. Men också hemma antingen liggandes i sängen eller sittandes upp med en amningskudde. Under tiden försöker jag vila en stund, känna lukten av babyhår eller titta på min telefon för att läsa nyheter eller svara på meddelanden. ⁠

Något du önskar att du hade vetat innan? ⁠
Ingen sa till mig att den andra bröstet skulle läcka när jag ammade. Jag insåg snabbt och samlar nu in den överblivna mjölken istället så att vi kan använda det en annan gång. Men jag blev förvånad första gången det hände.

Tack så mycket för att du berättade om din historia! <3⁠

Som alltid kontakta oss om du vill dela din! ⁠

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända