SVERIGE! Fri frakt på alla beställningar över 1000 kr.

En hatkärlek till amning

Det är dags för en amningshistoria! Den här veckan är hedrad att dela @josefinwoodbridge tankar på att amma sin dotter Flora. Läs mer nedan för att ta reda på varför det var nålar inblandade ... .⁠

Berätta om din erfarenhet av amning? ⁠
För mig var det ett kärleks- / hatförhållande. Jag tyckte att själva amningen var mysig och det var bekvämt att alltid ha maten med mig snarare än besväret med att ta med flaskor, pulver och vatten. Jag tyckte emellertid inte om det tryck som fanns på mig som mamma. Jag var den enda som kunde mata mitt barn. Ibland kände jag mig överväldigad. ⁠


Hur fick det dig att känna dig? ⁠
Det var en fantastisk känsla att jag gav min dotter den näring hon behövde, närhet och trygghet genom amning. Men det gav mig också ångest, särskilt mot slutet. Jag var så trött på att aldrig kunna ta en riktig paus. ⁠

Hur länge ammade du? ⁠
Exklusivt i 4 månader. Sedan minskade jag i två veckor och slutade helt efter 5 månader. Hon fortsatte sedan med ersättning och älskade att äta mat. ⁠

Förberedde du dig för amning på något sätt? ⁠
Inte riktigt. Bortsett från all information du normalt får via Instagram, bloggar, podcasts etc när du är gravid. ⁠

Hur var nätterna? ⁠
Flora sov i sin egen säng från början, förutom de första 1-2 veckorna. Så jag ammade alltid henne sittandes i sängen och lade henne sedan tillbaka i spjälsängen. Jag skrev ner vilket bröst och vilken tid jag ammade henne på .. ⁠

Vilka olika platser har du ammat på? ⁠
Jag skulle säga överallt; hemma, utomhus, på restauranger, i bilen, på flygplan etc. ⁠


Vad gjorde du under amning? ⁠
Jag tittade mycket på min telefon eller ringde någon. Men jag försökte också vara närvarande, särskilt när Flora blev större och jag märkte att hon reagerade om jag gjorde något annat under tiden. ⁠

Har du kompletterat med någon ersättning? ⁠
Vi försökte eftersom planen från början var att ge 50/50. Flora visade sig dock vara allergisk mot mjölkprotein så det gjorde saker mer komplicerade. Jag pumpade ibland så min man kunde ge flaskan, men jag måste erkänna att det var så deprimerande att pumpa. Jag tyckte verkligen inte om det. ⁠

Några konstiga eller roliga situationer?
Tja, jag gjorde misstaget att vara den första som gick ombord på en flygning en gång och Flora skrek. Så när alla andra gick ombord satt jag där med mitt bröst ute i det fria och försökte lugna ner henne. Min plats var naturligtvis precis på ön, så du kan föreställa dig scenen. Vid den tiden hade det varit trevligt med lite mer avskildhet att lugna ner henne.

Fick du någon hjälp / support?
Ja, jag fick hjälp från en amningsklinik i början men hade också tur, Flora hade ett bra grepp redan från början, så jag fick bara göra små justeringar. Jag ammade henne ofta när jag satt upp och mestadels i vår soffa. Men jag ammade henne också ibland liggandes.

Vad tyckte du var den största utmaningen med amning?
Att allt ansvaret för att mata henne låg på mig, både dag och natt. Och att aldrig kunna lämna henne utan att behöva tänka på när det var dags att mata henne igen. Jag var också extremt otur och fick en bröstböld efter cirka 2 månader. Det är väldigt ovanligt och det gjorde superont! Till slut var läkaren tvungen att suga ut var från mitt bröst med en spruta och det var ingen trevlig upplevelse. Men efter det och antibiotika gick det snabbt bort.

Vad fungerade bättre än du trodde?
Tja, det gick mycket smidigare och var mindre smärtsamt i början än jag trodde. Flora började leta efter bröst direkt när hon kom ut. Hon var bara 40 minuter gammal när hon ammade för första gången, så jag låg fortfarande ner efter att förlossningen och blev sydd!

 

Något som du skulle ha förändrat nu efteråt?
Jag skulle ha bett mer om hjälp för att hitta en mjölkproteinfri formel så att min man och jag kunde dela mer av ansvaret.

Är du nöjd med den ammande underkläder / kläder du hittat?
Jag bodde på Malta vid den tiden, så jag behövde inte ha många lager lyckligtvis. Så jag bodde i amningstoppar och tights. Det hade dock varit trevligare att ha ett större urval av ammande toppar med till exempel spets.

Tack för att du delar <3

Vill du berätta din historia? Skicka oss en DM, e-post (i bio) eller kommentera här.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända