SVERIGE! Fri frakt på alla beställningar över 1000 kr.

Amning inom olika kulturer

@silvanaortega är från Ecuador och bor i Tyskland. Hon har tre barn och berättade om sin erfarenhet av amning i Tyskland jämförelsevis mot Ecuador och att amma ett barn mot att amma tvillingar. Svårt att hålla detta inlägg kort eftersom det var så intressant! Men här kommer några intressanta delar från vårt samtal. ⁠

One vs Twins⁠
När jag var gravid med min förstfödda Valentina var jag inte beredd att amma offentligt och hade traditionella roller i åtanke. Jag hade lite fördomar mot amning och en idé att det var något privat du skulle göra hemma. Men när jag började amma älskade jag det. Det var en av de bästa stadierna i barnets liv. När jag sedan fick tvillingarna brydde jag mig inte alls vad folk tyckte om att jag ammade offentligt. ⁠

Jag var okej med att amma vart jag än var, stranden, restaurangen, var jag än var. Med Valentina slutade jag när hon var 16 månader, bara för att gynekologen sa till mig att jag borde eftersom jag var gravid med mina tvillingar. Så jag såg fram emot att amma tvillingarna. Men när de kom kunde jag inte riktigt njuta av ögonblicket eftersom det alltid var 2 mot 1 ögonblick istället. Valentina ville alltid vara med så det var svårt att få en lugn stund. Ibland ammade jag bara en, någon gång båda samtidigt. Och någon gång avbröt Valentina att vilja använda samma kudde. Så du kan förstå skillnaden. ⁠
Å ena sidan var jag lite ledsen över det men samtidigt gjorde det mitt liv enklare och jag kunde lämna dem med vem som helst som kunde hjälpa till. Med Valentina kunde hon inte vara med någon annan eftersom hon var en förlängning för mig. Alla barn är olika till slut, och jag älskar ändå upplevelsen. ⁠

Tyskland mot Ecuador⁠
I Tyskland bryr sig människor inte, du kan amma överallt. Men i Ecuador kan de kolla lite konstigt på dig. Men jag var säker på min roll som mamma och lät inte det störa mig. I Ecuador inne i storstäder, till exempel skulle folk kollat på dig konstigt och undrat varför du inte ammar privat och stannar hemma. Det håller på att ändra på sig sakta men säkert, och det är fantastiskt att se. ⁠

Tack så mycket för att du delar Silvana! <3⁠

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända