Bestämt sig för att inte amma

Dags för en berättelse!

Dags för en berättelse! Här med @idaemmawiktoria som svarade på vår förfrågan när vi letade efter fler som ville dela med sig. Hon hade hunnit gå 10 dagar över tiden så vi skyndade oss att ställa några frågor till henne.

Var din graviditet som du föreställde dig?

Så mycket bättre faktiskt! Jag hade en fruktansvärt jobbig graviditet förra gången och ville efter den inte ens skaffa fler barn. Så när jag blev gravid nu i våras så var jag ganska nervös och nästan beredd på att jag skulle må lika dåligt igen, men tack vare ett mer positivt tankesätt, vägledning och ett starkare sinne, så har jag mått så mycket bättre och verkligen fått revansch på min förra graviditet! Jag har känt mig stark och pigg, men framförallt så har jag vågat lita på min kropp och jobbat tillsammans med den istället för att hela tiden fundera och analysera.

Hur känns det nu?

Just den här graviditeten har handlat mer om att förbereda Henry inför sitt syskon, inkludera honom och visa vad som händer. Mig själv har jag förberett mer med hjälp av min egen hjärna, genom gå in i mig själv, hitta min avslappning och de positiva tankarna. I början av den här graviditeten var jag lite nervös och rädd inför förlossningen, just eftersom man vet hur det känns efter förra gången. Jag har haft jättebra stöd från min barnmorska och har verkligen kunnat prata med henne om hur jag känner och där efter fått rätt vägledning i hur jag ska resonera i huvudet istället för bara massa ”tänk om”.

Har du funderat på amning och vad tycker du om det?

Nej, inte riktigt, jag ammade inte heller Henry eftersom jag led av en svår förlossningsdepression och D-MER (ångest vid amning) och har sedan dess haft många problem med sådana känslor kopplade till mina bröst och bröstvårtor. Nästan så att jag får ångestattacker när jag tvättar mig i duschen. Därför, för vår skull, har jag valt att inte amma den här gången eftersom det skulle vara för mycket tryck. Tack och lov har jag inte känt mig stressad eller skyldig på grund av mitt beslut, vilket jag gjorde mycket efter Henrys födelse. Jag önskar ibland att jag kunde amma och avundas alla som lyckades göra det ..

Har du förberett dig på något sätt?

Just den här graviditeten har handlat mer om att förbereda Henry inför sitt syskon, inkludera honom och visa vad som händer. Mig själv har jag förberett mer med hjälp av min egen hjärna, genom gå in i mig själv, hitta min avslappning och de positiva tankarna. I början av den här graviditeten var jag lite nervös och rädd inför förlossningen, just eftersom man vet hur det känns efter förra gången. Jag har haft jättebra stöd från min barnmorska och har verkligen kunnat prata med henne om hur jag känner och där efter fått rätt vägledning i hur jag ska resonera i huvudet istället för bara massa ”tänk om”.

 

Emma är den första personen i vår serie där vi följer några personer under en tid så vi kommer att publicera mer om henne i framtiden och presentera några andra människor. Så håll utkik :)

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

-->