När du bestämmer dig för att sluta amma

Det är story time! Detta är @lisarebeccalahti , en mamma från Sverige som ville dela med sig av sin amningshistoria. ⁠

Låt oss börja med hur amning var för dig? ⁠
Min dotter föddes nästan tre veckor för tidigt vilket innebar att hon var ganska liten. Så från början sa barnmorskan till mig att hon behövde extra ersättning för att öka sin vikt. Men hon gick inte upp trots detta och hon fick också gulsot. Detta ledde till att vi var tvugna att ge henne en extra ersättning efter varje amning. Eftersom hon var så liten fick hon inget bra grepp om bröstvårtan och många gånger somnade hon bara. Efter några veckor blev det bättre, men vi var fortfarande tvungna att ge henne en extra ersättning på grund av viktökningen

Vad fick dig att sluta amma? ⁠
På grund av vår tuffa start tillsammans blev det naturligt för oss att sluta slåss mot det efter två månader. Att försöka amma gjorde bara min dotter arg, ledsen och frustrerad, så allt var lättare med en flaska. Jag kände mig skyldig och stressad över att min dotter inte skulle gå upp i vikt och att jag inte kunde amma min egen bebis. Men när jag äntligen bestämde mig för att ge henne flaskan istället såg jag hur glad hon blev och att hon började gå upp i vikt. Det var en sådan lättnad. ⁠

Vad vill du säga till andra mammor som funderar på det här? ⁠
Att det inte finns något rätt eller fel. Försök att titta på det ur barnets perspektiv, vad gör dem lyckliga? Min barnmorska sa till mig att om du inte är nöjd kommer ditt barn inte att vara lyckligt och då kommer inte resten av familjen att vara lycklig. Det var väldigt skönt att höra. ⁠


Finns det något annat du vill berätta om din upplevelse? ⁠
I slutändan är det viktigaste att familjen mår bra. Var inte hård mot dig själv och att vara en bra mamma baseras inte på dina bröst. Det är viktigt att komma ihåg. När vi försöker normalisera amning måste vi också normalisera att det är okej att också ge din baby ersättning. ⁠

Slutligen vill jag säga till ALLA MAMMOR där ute, vi är fantastiska och vi gör det bästa vi kan för våra små skatter. HEJA OSS! ⁠

- Tack för att du delar <3

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

-->